
Bryggeguide
Vi har jobbet hardt for å gi deg den beste kaffen, men vi overlater den morsomste delen til deg. Her er en enkel guide som hjelper deg med de siste stegene for å lage den beste koppen kaffe.
Før du setter i gang med de forskjellige metodene, er det viktig å huske at det viktigste er å ha det gøy. Vi liker å si at kaffebrygging er en kunst uten faste regler.
Her er noen tips som vil hjelpe deg å få det beste brygget uansett hvilken metode du velger
- Bruk alltid grundig vasket og tørket utstyr. Rester fra tidligere brygg kan påvirke smaken negativt, og ingen vil ha et hint av oppvaskmiddel i kaffen sin.
- Vannet du bruker spiller en stor rolle i smaken av kaffen. Bruk alltid ferskvann for best resultat.
- Følg målene nøye for å oppnå riktig balanse mellom kaffe og vann. Dette sikrer at du får den beste smaken hver gang.
Aeropress

Hele bønner: Mal til en medium til grov størrelse (malingsgrad kokmalt)
Bryggingstid: 4-5 minutter
Brygging: 5 steg til den perfekte koppen
- Steg 1: Sett filteret i filterholderen og skyll det med varmt vann. Plasser stempelet i Aeropressen til midten av 4-tall.
- Steg 2: Tilsett 14 gram malt kaffe i bryggeren.
- Steg 3: Hell nykokt vann til markering 2. Rør rundt for å fukte kaffen, og la den trekke i 30 sekunder.
- Steg 4: Fyll nesten opp med vann (totalt 230 gram). Sett på filteret.
- Steg5: Snu forsiktig Aeropressen over koppen og trykk sakte ned til du hører en hvesende lyd (ca. 30-50 sekunder).
- Trekktid: Prosessen trenger ikke ytterligere trekktid, kaffen kan serveres med en gang. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.
Chemex

Hele bønner: Mal til en medium til grov størrelse (malingsgrad kokmalt)
Bryggingstid: 4-5 minutter
Brygging: 6 steg til den perfekte koppen
- 1 steg: Plasser filteret i Chemexen med den enkle bretten bort fra helletuten og dobbel-brettene mot helletuten.
- 2 steg: Skyll filteret og forvarm Chemexen i 15 sekunder med varmt vann til filteret danner en jevn forsegling rundt Chemexen. Tøm så dette vannet.
- 3 steg: Tilsett 25 gram malt kaffe i filteret og jevn ut kaffen i filteret.
- 4 steg: Hell akkurat nok varmt vann over kaffen til å fukte gruten, målet er at det dannes luftbobler og at kaffen hever seg.
- 5 steg: La vannet filtrere gjennom i cirka 30 sekunder til luftboblene forsvinner.
- 6 steg: Hell vann i jevne intervaller. Start i midten og beveg deg utover i jevne spiraler. Sirkuler inn og ut. Unngå å helle mot papirfilteret. Stopp å helle ved 400 gram vann.
- Trekktid: La kaffen brygge i 3 minutter og la vannet filtrere gjennom før du løfter filteret og kaster gruten. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.
Espressokanne

Hele bønner: Mal fint til medium størrelse (malingsgrad espressokanne)
Bryggingstid: 4-5 minutter
Brygging: 6 steg til den perfekte koppen
- Steg 1: Skru espressokannen fra hverandre.
- Steg 2: Fyll på vann til rett under ventilen i den nederste delen av kannen. Sett filterkoppen på plass.
- Steg 3: Fyll filterkoppen med nymalt kaffe. Kaffen skal ligge løst og ikke pakkes hardt.
- Steg 4: Stryk av overflødig kaffe med fingeren. Skru sammen kannen og sett den på kokeplaten. Bruk medium varme.
- Steg 5: Skru sammen kannen og sett den på kokeplaten. Bruk medium varme.
- Steg 6: Fjern kannen fra varmen når den er 3/4 full.
- Trekktid: Prosessen trenger ikke ytterligere trekktid, kaffen kan serveres med en gang. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.
Presskanne

Hele bønner: Mal til en medium til grov størrelse (malingsgrad presskanne)
Bryggingstid: 4 minutter
Brygging: 4 steg til den perfekte koppen
- Steg 1: Tilsett 1,3-1,6 spiseskjeer (20-25 g) malt kaffe i presskannen.
- Steg 2: Hell 40 ml varmt vann over kaffen for å fukte den, og rør 10 ganger. Vent i 30 sekunder.
- Steg 3: Hell deretter 200 ml varmt vann og sett på lokket i 4-7 minutter.
- Steg 4: Press stempelet forsiktig ned, slik at gruten blir værende i bunnen. Hold stempelet i ett minutt.
- Trekktid: Prosessen trenger ikke ytterligere trekktid, kaffen kan serveres med en gang. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.
Trakter

Hele bønner: Mal til en medium størrelse (malingsgrad filtermalt)
Bryggingstid: 6 minutter
Brygging: 4 steg til den perfekte koppen
- Steg 1: Fyll kaffetrakteren med friskt og kaldt vann.
- Steg 2: Brett og skyll filteret med vann for å fjerne papirstøv som kan påvirke smaken.
- Steg 3: Fordel nymalt kaffe jevnt i filteret.
- Steg 4: Sett filterholderen på plass og start trakteren.
- Trekktid: Prosessen trenger ikke ytterligere trekktid, kaffen kan serveres med en gang. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.
V60

Siden V60 er en av våre favorittmetoder, har vi laget en bryggevideo med en profesjonell barista. Vi håper du liker den!