7Beanstalk tilbyr bærekraftig indisk spesialkaffe, dyrket for å bevare biodiversitet og støtte lokalsamfunn. Vi samarbeider med syv plantasjer for å sikre rettferdig betaling og miljøvennlig produksjon. Nyt kaffe med god samvittighet, og bli med oss på sosiale medier for å følge vår reise og bidra til en grønnere verden for hver slurk.

Image Alt

7Beanstalk

Bryggeguide

Bryggeguide

Vi har jobbet hardt for å gi deg den beste kaffen, men vi overlater den morsomste delen til deg. Her er en enkel guide som hjelper deg med de siste stegene for å lage den beste koppen kaffe.

Før du setter i gang med de forskjellige metodene, er det viktig å huske at det viktigste er å ha det gøy. Vi liker å si at kaffebrygging er en kunst uten faste regler.

Her er noen tips som vil hjelpe deg å få det beste brygget uansett hvilken metode du velger

  • Bruk alltid grundig vasket og tørket utstyr. Rester fra tidligere brygg kan påvirke smaken negativt, og ingen vil ha et hint av oppvaskmiddel i kaffen sin.
  • Vannet du bruker spiller en stor rolle i smaken av kaffen. Bruk alltid ferskvann for best resultat.
  • Følg målene nøye for å oppnå riktig balanse mellom kaffe og vann. Dette sikrer at du får den beste smaken hver gang.

 

Aeropress

Hele bønner: Mal til en medium til grov størrelse (malingsgrad kokmalt)

Bryggingstid: 4-5 minutter

Brygging: 5 steg til den perfekte koppen

  • Steg 1: Sett filteret i filterholderen og skyll det med varmt vann. Plasser stempelet i Aeropressen til midten av 4-tall.
  • Steg 2: Tilsett 14 gram malt kaffe i bryggeren.
  • Steg 3: Hell nykokt vann til markering 2. Rør rundt for å fukte kaffen, og la den trekke i 30 sekunder.
  • Steg 4: Fyll nesten opp med vann (totalt 230 gram). Sett på filteret.
  • Steg5: Snu forsiktig Aeropressen over koppen og trykk sakte ned til du hører en hvesende lyd (ca. 30-50 sekunder).
  • Trekktid: Prosessen trenger ikke ytterligere trekktid, kaffen kan serveres med en gang. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.
  • 1 steg: Plasser filteret i Chemexen med den enkle bretten bort fra helletuten og dobbel-brettene mot helletuten.
  • 2 steg: Skyll filteret og forvarm Chemexen i 15 sekunder med varmt vann til filteret danner en jevn forsegling rundt Chemexen. Tøm så dette vannet.
  • 3 steg: Tilsett 25 gram malt kaffe i filteret og jevn ut kaffen i filteret.
  • 4 steg: Hell akkurat nok varmt vann over kaffen til å fukte gruten, målet er at det dannes luftbobler og at kaffen hever seg.
  • 5 steg: La vannet filtrere gjennom i cirka 30 sekunder til luftboblene forsvinner.
  • 6 steg: Hell vann i jevne intervaller. Start i midten og beveg deg utover i jevne spiraler. Sirkuler inn og ut. Unngå å helle mot papirfilteret. Stopp å helle ved 400 gram vann.
  • Trekktid: La kaffen brygge i 3 minutter og la vannet filtrere gjennom før du løfter filteret og kaster gruten. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.

Espressokanne

Bryggingstid: 4-5 minutter

  • Steg 1: Skru espressokannen fra hverandre.
  • Steg 2: Fyll på vann til rett under ventilen i den nederste delen av kannen. Sett filterkoppen på plass.
  • Steg 3: Fyll filterkoppen med nymalt kaffe. Kaffen skal ligge løst og ikke pakkes hardt.
  • Steg 4: Stryk av overflødig kaffe med fingeren. Skru sammen kannen og sett den på kokeplaten. Bruk medium varme.
  • Steg 5: Skru sammen kannen og sett den på kokeplaten. Bruk medium varme.
  • Steg 6: Fjern kannen fra varmen når den er 3/4 full.
  • Trekktid: Prosessen trenger ikke ytterligere trekktid, kaffen kan serveres med en gang. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.

Presskanne

Bryggingstid: 4 minutter

  • Steg 1: Tilsett 1,3-1,6 spiseskjeer (20-25 g) malt kaffe i presskannen.
  • Steg 2: Hell 40 ml varmt vann over kaffen for å fukte den, og rør 10 ganger. Vent i 30 sekunder.
  • Steg 3: Hell deretter 200 ml varmt vann og sett på lokket i 4-7 minutter.
  • Steg 4: Press stempelet forsiktig ned, slik at gruten blir værende i bunnen. Hold stempelet i ett minutt.
  • Trekktid: Prosessen trenger ikke ytterligere trekktid, kaffen kan serveres med en gang. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.

 

Trakter

Bryggingstid: 6 minutter

  • Steg 1: Fyll kaffetrakteren med friskt og kaldt vann.
  • Steg 2: Brett og skyll filteret med vann for å fjerne papirstøv som kan påvirke smaken.
  • Steg 3: Fordel nymalt kaffe jevnt i filteret.
  • Steg 4: Sett filterholderen på plass og start trakteren.
  • Trekktid: Prosessen trenger ikke ytterligere trekktid, kaffen kan serveres med en gang. Nå kan du nyte den perfekte koppen og vite at du er med å skape en grønnere fremtid for hver slurk.

V60

Siden V60 er en av våre favorittmetoder, har vi laget en bryggevideo med en profesjonell barista. Vi håper du liker den!